9 Eylül 2012 Pazar

Okul Önerileri -2

Öncelikle en çok okunan yazım okul önerileri olmuş ben de yenisini yazıyım dedim :).
Lafı uzatmadan , elçin adlı bir okurumuz çiçekli çantaları nereden alabileceğini sormuş..
Elçincim o kadar aradım tarzıma göre doğru düzgün bulamadım aslında yaşadığım şehirde.
Ama yaşadığın şehirdeki Koton'a bakabilirsin.İşte sana bahsettiğim çanta :

 İşte bu çanta Koton'da satılıyormuş şu an,gitmeye fırsatım olmadı yarın uğrayabilirsem bakıcam inş. :) Hoş bir çanta bi bak bence..

Neyse önerilere başlıyım ben..

Tumblr_m9usrq8rod1r5lp18o1_500_large
Malum okulların açılmasına çok bişey kalmadı.Hala sabahlayan ya da çok geç yatanlardansan uykunu düzene koymaya başlasan iyi olur.3-4 gibi yatacağına 12de yatmak sana yardımcı olur.
Özellikle lisedeysen ya da sabahçıysan..



Şimdi iyi güzel ama okul başladığında gün içinde çok bilgisayarda kalma.Hatta bağımlısı olduğun sosyal paylaşım sitelerini kapatabilirsin,böylece o saatlerde ders çalışmasan bile ailenle vakit geçirebilir,sevdiğin başka şeyleri yapabilirsin.Ders çalışırken de aklını kurcalamazlar.



Kitap okumayı seviyorsan bu yaz okuduğun tüm kitaplardan sınıf içinde anlatabileceğin bir tanesini düşün.Öğretmenlerinin takdir edebileceği tarzda bir kitap okuduysan çok iyi olur çünkü lisede edebiyatçın ya da dil anlatımcın sana kaç kitap okuduğunu sorar,birini anlatmanı ister.
Not: Benim tanıdığım herkesde öyle sende de olur mu bilemem :)



Ders çalışırken türk kahvesi ve nescafeden yardım al.Günde 1 bardaktan fazlası ise sana zararlı sakın birden fazla içme.Gece uykun kaçar ve okulda zorluk çekersin.Birden fazlası zarar :)



Okul alışverişinde dikkat çekici olayım derken çocuksu şeyler alma.İlginç tasarımların da boyutunu bil.Şirin şeyleri çok seviyorsan mesela peluş kalem kutu kullan.



Ben ders çalışırken nescafe ve Form'un meyveli,çikolatalı büskivilerinden yardım alırım.
Nescafe kışın hem sıcak sıcak iyi gelir hem de uyku alır.Yemek yemeyi seviyorsan zaten kurabiye,kraker tarzı şeyler ders çalışma isteğini arttırır.Sakın yemeklere dalıp dersi unutmaa ! :))



Okul kıyafetin altına yağışsız havalarsa forma rengine uygun vans ya da convers kullanabilirsin :)



Mesela yoğun bir hafta geçirdin ve vizyona yeni bir film gelmiş.Sizinkileri topla ve haftasonu kafa dağıtın ,böylece kendini ödüllendirmiş olursun :)



Havalar çok yakında serinleşecekken dondurma yemeni azalt,kimse grip bir kızla arkadaşlık kurmak istemez.



Yazı yazmaktan hoşlanıyorsan anahtarlı bir günlük tut,bu seni dostuna anlatıyormuş gibi rahatlatır.


Okulun yemekhanesi iyi ise yazılmanı öneririm.Her gününü tostla geçirmen sağlıklı değil.Üstelik muhabbet edecek yeni arkadaşlar da bulabilirsin böylece yemek yerken kendini evinde hissedersin :D



Şimdilik bu kadar devamı kaç kişinin bu yazıyı okuduğunu gördükten ve yorumlardan sonraaa :)

-daphne




2 yorum:

  1. yazdıklarınızı beğeniyorum ama çoğunu uygulayamıyorum çünkü kolejde okuyorum bunun çok avantajı var ama dejanvantajları da sıkı kuralları oluyor mesela bazı şeyleri paylaşırken yasakları olanlara göre de paylaşır mısınız ya da nerden alabileceğimizi de belirleterek?

    YanıtlaSil
  2. Harika bir yazı çok beğendim bende böyle şeyler yazıyorum fakat seninki adar güzel deyill lütfen yeni bir yazı yaz

    YanıtlaSil